• Hesabım

Akika Kurban Bağışı

AKİKA KURBAN BAĞIŞI

Yeni doğan evlat için kesilen Akika kurbanı, Allah’a şükretmenin en güzel yollarından bir tanesidir. İstenirse Akika kurban bağışı olarak da bu hayır gerçekleştirilebilir.

İhtiyacı olan kardeşlerimize yardımların daha fazla ve daha hızlı ulaşabilmesi için Akika kurban bağışı hayrınızı internet sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Kurban Bağışı Yapın

Akika Kurban Bağışı Nedir?

Yeni doğan çocuklar için kesilen kurban türüdür. Akika kurbanı bağışı, yeni doğan evladın hayırlı olması ve bu evladı veren Allah’a şükretmek için ihtiyacı olan insanların sevindirilmesi amacıyla yapılır.

Maddi durumu elverişli olan ve yeni çocuğu olan tüm Müslümanlar bu hayrı gerçekleştirebilir.

Akika Arapça ‘da yeni doğan çocuğun başındaki saçlara verilen addır. Akika kurbanı kesildiği sırada çocuğun saçları tıraş edilir. Bu yüzden bu kurbana, Akika adı verilmiştir.

Kurban Bağışı Yapın

Akika kurbanı fazileti, yeni doğan çocuğun Allah’ın bir lütfu olduğunu, gelecekte vatanına milletine hayırlı olması dileğinde gizlidir. Böylelikle çocuğu olan Müslüman, diğer Müslüman kardeşleri ile de sevincini paylaşmış olur.

Akika kurbanı farz bir ibadet değildir. Nafile bir ibadettir. Her doğan çocuk için bir adet kesilebilir. Dilenirse kurban bağışı da gerçekleştirilebilir.

Hz. Muhammed Peygamber Efendimiz (S.A.V.) torunları Hasan ve Hüseyin için birer adet koç kurban ederek, bu hayrı yerine getirmiştir.

Akika Kurbanı Ne Zaman ve Nerede Kesilir?

Kurbanın ne zaman kesileceğine dair herhangi bir zaman dilimi yoktur. Bizim sizlere tavsiyemiz ise çocuğun doğumundan 7. Gün içerisinde kurbanın kesilmesidir. Aynı şekilde bu gün aralığında bağışlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz.

Kurban Bağışı Yapın

Akika Kurbanının Şartları Nelerdir?

Kurbanı bağışlayacak ya da kesecek kişi aşağıdaki şartları yerine getirmelidir:

  • Kurban bağışlayacak ya da kesecek kişinin erkek veya kız çocuğunun dünyaya gelmiş olması gerekir.
  • Kurban kesecek kişinin akli melekelerinin yerinde olması ve ergen yaştan olması gerekir.
  • Kurban edilecek hayvanın kurbanlık şartlarına uygun olması gerekir.
  • Kurban kesecek kişinin maddi imkanlarının yeterli olması gerekir.

Akika Kurban Bağışlarınızı Nasıl Yapabilirsiniz?

İnternet sitemizin ana sayfasında yer alan formu doldurarak ve bağış yap butonuna basarak bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz iletişim sayfamızdaki telefon numaralarından bizlere ulaşabilir ve bağışlarınızı yapabilirsiniz.

Paylaş

Diğer Blog Yazıları

Adak Kurban Bağışı

Allah-ü Teala her şeyi kendisinden istememizi emreder ve arzu eder. Bizde yaptığımız her işte Allah’ın rızasını gözetiriz. Ne istersen ne dilersek ondan dileriz ve isteriz. Adak kurban bağışı Allah’tan dilediğimizin gerçekleşmesi sonucu ona olan minnetimizi göstermenin bir ifadesidir.

Afrika Kurban Bağışı

Yetimleri, hayırlı bir evlilik yapmak isteyenleri ve kısacası tüm ihtiyaç sahiplerini sevindirmenin ve hayır işlemenin en iyi yoludur kurban bağışı. Özellikle Afrika Kurban Bağışı ile Rabbimizin bize verdiği nimetleri paylaşmanın huzuruna erişebiliriz.