• Hesabım

Adak Kurban Bağışı

ADAK KURBAN BAĞIŞI

Allah-ü Teala her şeyi kendisinden istememizi emreder ve arzu eder. Bizde yaptığımız her işte Allah’ın rızasını gözetiriz. Ne istersen ne dilersek ondan dileriz ve isteriz. Adak kurban bağışı Allah’tan dilediğimizin gerçekleşmesi sonucu ona olan minnetimizi göstermenin bir ifadesidir.

Adak kurbanı bağışı ile Allah’a söz veririz ve dileklerimizin yerine gelmesi için dua etmiş oluruz. Eğer başımızda sıkıntı varsa ve bu sıkıntının gitmesini istiyorsak, adak kurbanı bağışı tam da yapılması gereken bir ibadettir.

Adak kurbanı bağışlarınızı sizlerin yerine ihtiyaç sahibi olan kişilere ulaştırıyoruz.

Kurban Bağışı Yapın

Adak kurban fazileti hayrınızı dilerseniz tek başınıza gerçekleştirebileceğiniz gibi, dilerseniz de hisse almak yoluyla da yapabilirsiniz.

Adak Kurbanlarınız Ne Zaman Kesiliyor?

Bağışladığınız kurbanları 3 gün içerisinde kesiyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Adak kurban bağışı ile ilgili videoları cep telefonlarınıza ya da istediğini yere gönderiyoruz. Bu vesileyle kesilen kurbanlarınızın nereye gittiğini görüyor ve gönül rahatlığıyla sevap işleminin huzurunu yaşayabiliyorsunuz.

Kurban Bağışı Yapın

Adak Kurbanı Nedir?

İslam dininde farz olmadığı halde vacip olan yani kişinin gönülden kendi rızası ile gerçekleştirdiği ibadet türüdür. Mümin, Allah-ü Teala’ya söz vererek bu ibadeti kendisine borç kılmasıdır. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de sözünde durmanın ve ahde vefa göstermenin önemi anlatılmıştır. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) adakların yerine getirilmesinin Allah’a itaat etmek demek olduğunu ifade etmiştir.

Kurban Bağışı Yapın

Adak Kurbanı Şartları Nelerdir?

Adak kurbanı kesmeye karar veren, bir dileğinin ya da isteğinin olmasını arzu eden ya da başındaki sıkıntıyı def etmek isteyen kişi ya da kişiler aşağıdaki şartları yerine getirmelidir:

  • Kişinin dileği yerine gelirse ya da sıkıntısı giderilmişse kurban keseceğine dair niyette bulunması gerekir.
  • Adak adayan kişinin ergenliğe ulaşacak yaşta ve aklının yerinde olması gerekir.
  • Maddi imkanların adak kurbanı kesecek ölçüde olması gerekir.
  • Adak niyeti farz ya da vacip ibadetlerden olmamalı.
  • Haram ya da günah olan istekler için adak niyetinde bulunulmamalı.
  • Kurban hayvanının kurban şartlarına uygun olması.
  • Adak kurbanı fazileti hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Adak Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Herhangi bir zamana bağlı değildir. Bir isteğin gerçekleşmesinden sonra adak kurbanı ya da adak kurban bağışı yapılabilir.

Paylaş

Diğer Blog Yazıları

Akika Kurban Bağışı

Yeni doğan çocuklar için kesilen kurban türüdür. Akika kurban bağışı, yeni doğan evladın hayırlı olması ve bu evladı veren Allah’a şükretmek için ihtiyacı olan insanların sevindirilmesi amacıyla yapılır.

Afrika Kurban Bağışı

Yetimleri, hayırlı bir evlilik yapmak isteyenleri ve kısacası tüm ihtiyaç sahiplerini sevindirmenin ve hayır işlemenin en iyi yoludur kurban bağışı. Özellikle Afrika Kurban Bağışı ile Rabbimizin bize verdiği nimetleri paylaşmanın huzuruna erişebiliriz.