• Hesabım

Afrika Kurban Bağışı

AFRİKA KURBAN BAĞIŞI

Yetimleri, hayırlı bir evlilik yapmak isteyenleri ve kısacası tüm ihtiyaç sahiplerini sevindirmenin ve hayır işlemenin en iyi yoludur kurban bağışı. Özellikle Afrika Kurban Bağışı ile Rabbimizin bize verdiği nimetleri paylaşmanın huzuruna erişebiliriz.

Çünkü en çok ihtiyacı olan insanlar Afrika kıtasında yaşıyor. Bu insanların gıdaya ve suya erişimi son derece kısıtlı.

Sorumlu bir Müslüman olarak görevimiz, ihtiyacı olan tüm Müslümanlara yardım eli uzatmak, Rabbimizin bize verdiği rızıkları paylaşmak olacaktır.

Afrika Kurban Bağışı Nasıl Yapılıyor?

Niyete ve amele göre kurban bağışı birkaç farklı şekilde gerçekleşiyor:

Adak Kurban Bağışı

Müslümanların, zorunlu olmadığı halde Rabbine adadıkları kurban türüdür. Burada maksat, bağış yapan kişinin muradının gerçekleşmesi için Rabbinden yardım istemesidir.

Adak kurbanı için niyet edilir, istenilen şeyler için tüm kalbi duygularla Rabbine niyaz edilir ve muradın gerçekleşmesi durumunda, adak kurban bağışı yapılır.

Adak kurbanı etinden adak adayan kişinin; eşi, anne ve babası, çocukları ve adak sahibi kişi yiyemez.

Kurban Bağışı Yapın

Akika Kurban Bağışı

Yeni doğan evlatlar için kesilen kurbana Akika Kurbanı adı veriliyor. Evlat, dünyanın en büyük nimetlerinden bir tanesidir. Allah’ın bize bahşettiği en büyük imtihan vesilesidir. Bu imtihanı güzel bir şekilde verebilmek için Akika Kurban bağışı yapmak gerekir.

En önemlisi de Akika kurban bağışının Peygamber efendimizin (S.A.V) sünnetlerinden birisi olmasıdır. Peygamberimiz bu konuda: “Eğer bir evladım olursa kurban keseceğim” demiş ve Rabbine dua etmiştir.

Şükür Kurbanı

Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek bizim asli görevimizdir. Şükretmek nimeti artırır ve Allah’ın hoşnutluğunu kazandırır. Hac Suresi 38. Ayette Rabbimiz: “Biliniz ki Allah iman edenleri korur. Şu da Muhakkak ki Allah hiçbir haini, hiçbir nankörü sevmez.” Buyurarak, şükretmenin ne kadar önemli olduğunu bizlere anlatmak istemiştir.

Başka bir ayette de Rabbimiz bizlere: “Eğer şükreder ve iman ederseniz, Allah size niye azap etsin? Allah (her şeyi hakkıyla) bilendir ve şükrün karşılığını verecek olandır.” Diyerek, şükrün önemini bir kez daha vurgulamıştır.

Şükretmenin yollarından birisi de şükür kurbanı kesmektir.

Kurban Bağışı Yapın

Sadaka Kurbanı

Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadisinde: “Az sadaka çok belayı def eder ve sadaka ömrü uzatır” rivayet etmiştir. (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III-63)

Allah’ın rızasını kazanmanın en etkili yollarından birisi de, Allah’ın emrettiği gibi ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımda bulunmaktır. Kuran-ı Kerim’de Rabbimiz bizlere: “Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah’a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükafat vardır.” (Hadid Suresi 18. Ayet) diyerek, sadaka vermenin ne kadar önemli olduğunu anlatmıştır.

Sadaka kurbanı bağışında bulunarak, hem Rabbimizin emrini yerine getirmiş oluruz, hem de bağışta bulunduğumuz ihtiyaç sahiplerinin hayır dualarına ermiş oluruz.

Nerede Kesiliyor?

Kurban bölgelerinin tespit edilmesinde son derece titiz bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Özellikle Afrika Kurban Bağışında kesim bölgesi olarak; savaş ve kriz bölgeleri, açlık ve kuraklığın yaşandığı ülkeler, Müslümanların azınlıkta olduğu bölgeler ve eğitim çalışmalarının gerçekleştirildiği bölgeleri, kesim yeri olarak belirliyoruz.

Kimlere Dağıtılıyor?

Afrika Kurban bağışı hayırlarınız, kıtada yaşayan ve ihtiyaç sahibi olanlara dağıtılıyor. Diğer ülkelerde yaptığımız etkinliklerde de, ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz ve kurban bağışlarınızı ulaştırıyoruz.

Neden Kurban Bağışı Yapmalısınız?

Rabbimizin de biz Müslümanlara söylediği gibi: “Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttaki olanlar için şüphesiz ki ahiret yurdu daha hayırlıdır. Hala aklınızı kullanmayacak mısınız?” (En’am Suresi 32. Ayet) dünya hayatı geçici ve ahiret yurdu kalıcıdır.

Kurban Bağışı Yapın

Bu dünyada ne yaptıysak, karşımıza ahiret yurdunda çıkacaktır.

Afrika kurban bağışı ve diğer hayırlarınız da, ahiret yurdunda sizlerin en büyük yardımcısı olacak ve sizleri cehennem azabından koruyacaktır.

Rabbimiz Diyor ki…

Kevser Suresi 1. Ve 2. Ayette Rabbimiz bizlere: “Şüphesiz biz sana bitip tükenmez nimetler verdik.” “Şimdi sen Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!” buyurmuştur.

Yani bu dünyadaki en önemli iki ibadet, namaz ve kurban ibadetidir.

Hayırları Fethetmeye Geliyoruz?

Peygamber efendimizin: “Kim bir hayra (iyiliğe) vesile olursa o kimseye hayrı yapan kimsenin ecri gibi ecir vardır.” sözüne uyarak, hayırları fethetmeye devam ediyoruz.

Müslüman kardeşlerimizin kurban ibadetlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya ve onların sevabına vesile olmaya devam ediyoruz.

Afrika kurban bağışı ve diğer hayırlarınız için bizleri arayabilir, her türlü soru ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Paylaş

Diğer Blog Yazıları

Akika Kurban Bağışı

Yeni doğan çocuklar için kesilen kurban türüdür. Akika kurban bağışı, yeni doğan evladın hayırlı olması ve bu evladı veren Allah’a şükretmek için ihtiyacı olan insanların sevindirilmesi amacıyla yapılır.

Adak Kurban Bağışı

Allah-ü Teala her şeyi kendisinden istememizi emreder ve arzu eder. Bizde yaptığımız her işte Allah’ın rızasını gözetiriz. Ne istersen ne dilersek ondan dileriz ve isteriz. Adak kurban bağışı Allah’tan dilediğimizin gerçekleşmesi sonucu ona olan minnetimizi göstermenin bir ifadesidir.